Újra együtt: több mint tíz év után ült újra össze a Kovács–Holló páros

2011-ben versenyzett utoljára együtt Kovács Zoltán és Holló Barnabás, most viszont ismét egymás mellé sodorta őket az élet: a navigátor Citroen C2-jével álltak rajthoz a Salgó Ralin, az érzések pedig hamar vissza is jöttek a régi szép időkből.

„Zolival régebben mentünk együtt, bajnokok is lettünk annak idején, és ezen a futamon is hamar összerázódtunk ismét: semmi sem érződött abból, hogy tíz éve nem ültünk egymás mellett. Zoli egyébként inkább a hátsókerekes autókhoz van szokva, kicsit idegen volt neki ez az elöl hajtós Citroen, és első osztályú raliversenyen sem ment pár éve, de jól megoldotta a feladatot, abszolút jól telt az egész hétvége, nagyon pozitív élmény volt számunkra” – mesélte Holló Barnabás.

A célig végül nem jutottak el, a Citroen két gyorsaságival a vége előtt felmondta a szolgálatot.

„Ment az adok-kapok, végig a kategória negyedik helyén álltunk, közel tudtunk lenni a dobogóhoz is, de a hetedik szakasz előtt sajnos megadta magát a technika: már a rajt előtt, az időellenőrzőben szétesett a kuplung és egyszerűen nem tudtunk elindulni. Így sajnos kiestünk, de a pozitív élmény megmaradt.”

Ami a folytatást illeti: vegyes programmal készülnek 2022-re, itthon és külföldön is láthatjuk majd a párost.

„Felemás programot tervezünk, mert itthon az aszfaltos futamok nagy részén szeretnénk menni a Citroennel, de külföldi versenyeken is elindulnánk, ott viszont Zoli Nissanjával állnánk rajthoz. Például nemsokára lesz a Tatra Rally Szlovákiában, az Zolinak bakancslistás, de a Rally Legenden is egészen biztosan ott akarunk lenni – vannak még ilyen kinézett futamaink, aztán meglátjuk, hogy ezekből mi valósul meg.”

Holló szerint a magyar bajnokság következő futamát, a Boldogkő Ralit is tervezik, addigra összerakják a C2-t és támadnak.

Related posts